Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

REIKI - ΡΕΙΚΙ                                                
Τι είναι το ρέικι? Είναι καθαρή ενέργεια, που υπάρχει παντού στο σύμπαν. Μια μορφή ηλεκτρικής ενέργειας πολύ λεπτεπίλεπτη, που διαπερνά τα πάντα. Μπορούμε να την ονομάσουμε και ζώσης μορφής ενέργεια ή ακόμη και με την χριστιανική ονομασία Άγιο Πνεύμα ή με την κινέζικη ορολογία Τσι ή με την ινδική Πράνα ή απλά με την ελληνική Πνεύμα! Είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος παγκοσμίως και σου φτάνει μόνο αυτή αρκεί να την χρησιμοποιήσεις!
Είναι το ρέικι θρησκεία?
Το ρέικι δεν είναι θρησκεία ή θρησκευτική μέθοδος. Είναι μια ενεργειακή μέθοδος που βασίζεται πάνω σε συμπαντικούς νόμους και είναι απλή για όλους, παιδιά, νέους, ενήλικες, ηλικιωμένους! Κάποιοι επιτήδειοι θρησκόληπτοι, επειδή το ρέικι γράφεται με ιαπωνικούς χαρακτήρες και επειδή για ευκολία και αναγνωρισημότητα παγκοσμίως χρησιμοποιεί λέξεις της ιαπωνικής γλώσσης που γράφονται με Κάντζι δηλ. τα σύμβολα της ιαπωνικής αλφαβήτου, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν αυτήν την χρήση και να της προσάψουν ιδιότητες θρησκευτικές!
Τι είναι η ενέργεια?
Η ενέργεια είναι χονδρικά μια μορφή ηλεκτρισμού, δηλ. συνεχής κίνηση ή ροή ατόμων που αποτελεί και την συνολική δομή ολοκλήρου του σύμπαντος και όλων όσων βλέπουμε ή δεν βλέπουμε.
Χρειάζεται δουλειά το Ρέικι?
Όση δουλειά χρειάζεται όταν διψάς, να σηκωθείς να πας στην βρύση να την ανοίξεις και να πιείς νερό. Η όταν χρειάζεσαι φως για να διαβάσεις, να σηκωθείς να πατήσεις τον διακόπτη για να περάσει το ηλεκτρικό ρεύμα και να ανάψει το φως. Απλά μεταφέρεις ενέργεια με τα χέρια σου σε ολόκληρο το σώμα.
Πως μπορώ να αισθανθώ την ενέργεια?
Με πάρα πολλούς τρόπους την αισθανόμαστε καθημερινά. Σαν μορφή, ήχο, φως, αφή, χρώμα, θερμοκρασία, αέρα, συναίσθημα, σκέψη ... Όλα αυτά είναι μορφές της μία και μοναδικής συμπαντικής ενέργειας.
Πως μπορώ να μάθω ρέικι?
Το ρέικι σε πολλές περιπτώσεις έχει καταλήξει να είναι μια διαδικασία συντονισμών στην λεπτεπίλεπτη αυτή συμπαντική ενέργεια , ενώ στην πραγματικότητα είναι μια σειρά ασκήσεων και πνευματικών πρακτικών. Ο τρόπος που το δίδαξε ο ιδρυτής του ο Μικάο Ουσούι, ιάπωνας στην καταγωγή, πριν από περίπου εκατό χρόνια ήταν σύμφωνα με τα διασωθέντα χειρόγραφα του , σαφώς διαφορετικός. Αυτή η αρχική διδασκαλία διαφοροποιήθηκε με τον χρόνο και σήμερα στην Δύση το Ρέικι διδάσκετε με πολλαπλούς τρόπους σύμφωνα με την προσωπικότητα και τα πιστεύω του εκάστοτε δασκάλου. Επιλέξτε έναν έμπειρο δάσκαλο με διάκριση και δουλέψτε με αφοσοίωση για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου